Antifriz Total Auto Supra G12 1L

Total Antifrtiz, 1 L
Cena bez popusta: 600 din
540 din
Internet popust: 60 din (10%) - 10%

GLACELF AUTOSUPRA je antifriz vrlo dugog perioda eksploatacije na bazi jako čistog monoetilen glikola i izabranih organskih inhibitora korozije , najnovije generacije.
GLACELF AUTOSUPRA predstavlja top proizvod iz serije antifriza.Kada se GLACELF AUTOSUPRA u odgovarajućoj količini meša sa vodom, dobija se rashladni fluid koji se koristi u svim rashladnim sistemima motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Vozila, kombija, kamiona , građevinskih i poljoprivrednih mašina ( traktora ).
Sadrži aditive koje mu daju gorak ukus i na taj način sprečavaju nezgode tj. sprečavaju da ga slučajno popiju deca ili korisnici.

PRIMENA:

GLACELF AUTOSUPRA se koristi razblažen sa demineralizovanom vodom pri čemu obrazuje rashladan fluid koji se koristi tokom cele godine , Pruža zaštitu od mržnjenja i pregrevanja motora. Da bi pripremljeni antifriz bio perfektno izmešan, preporučuje se mehaničko mešanje antifriza i vode. Zaštita od mržnjenja zavisi od odnosa GLACELEFA AUTOSUPRA i vode.

Ne koristiti koncentracije veće od 70%, ni manje od 30% .GLACELF AUTOSUPRA je posebno siguran za upotrebu u svim motorima od sivog liva i aluminijuma i rashladnim sistemima koji sadrže hladnjake od aluminijuma i legura bakra. Posebno se preporučuje za motore najnovije tehnologije gde je neophodna zaštita aluminijuma na visokim temperaturama. Za vreme intenzivnog pogonsog ispitivanja AUTOSUPRA( razblažen do –37oC) je pokazao superiornu zaštitu i to :

Period upotrebe Više od 650000 Km ( 8000 h ) pređenih Km u kamionima , Više od 250,000 km ( 2000 h ) pređenih Km u automobilima.
Preporuka je da antifriz treba menjati ili nakon pređenih navedenih kilometara ili nakon 5 godina , u zavisnosti od preporuke proizvođača vozila.


PERFORMANSE:

Zvanično preporučen od strane:
GM 6277M ; DAIMLERCHRYSLER
MB p325.3 ; MAN ; VW ; AUDI ; SEAT
SKODA ; LEYLAND TRUCKS ; FORD
SCANIA ; JAGUAR ; OPEL ; GM
RENAULT TRUCKS


PREDNOSTI:

U benzinskim i dizel motorima između 30 - 40 % proizvedene toplote sagorevanja ostane neiskorišćeno. Sredstvo za hlađenje hladi različite delove motora i prenosi toplotu do hladnjaka.
Ukoliko motor radi samo nekoliko minuta bez rashladnog fluida dolazi do teškog oštećenja cilindra i pucanja glave cilindra, jer višak toplote nije odveden.
Organski inhibitori se ne troše Organski inhibitori u GLACELELF AUTOSUPRA se ne troše jer pokazuju elektrohemijsku zaštitu i na taj način znatno produžavaju eksploatacioni vek i maksimalnu sposobnost hlađenja.

NEMA FORMIRANJA TALOGA; POVRŠINA OSTAJE ČISTA

Prenos toplote ostaje optimalan jer organski aditivi ostaju slobodni i ne obrazuju film i oksidujuće supstance (koje obrazuju depozite) a koje su prisutne u konvencionalnim proizvodima.Na taj način je poboljšana upotrebljivost i smanjeno održavanje .
Netoksični aditivi GLACELF AUTOSUPRA ne sadrži silikate, fosfate, hromate, nitrite ni bor.
Sva sredstva za hlađenje na bazi monoetilen glikola zahtevaju specijalan tretman otpada i moraju biti odlagana u zvaničnim odobrenim centrima.
GLACELF AUTO SUPRA osigurava sigurnu zaštitu svih metala u rashladnom sistemu.

Ovi teški testovi potvrđuju izuzetne antikorozione osobine GLACELFa AUTOSUPRA
Zaštita aluminijumske vodene pumpe protiv korozije i erozije izazvane kavitacijom
Vazduh ili gas prodiru u cirkulacioni sistem na razne načine i pojačavaju fenomen kavitacije.Takođe prisustvo kiseonika u cirkulacionom sistemu može uticati na performanse inhibitora korozije.

GLACELAUTOSUPRA pruža izuzetnu zaštitu od kavitacije koja može izazvati naprsline na košuljici cilindra i dovesti do otkaza vodene pumpe. Na veoma oštrom testu ASTM D 2809 na aluminijumskoj vodenoj pumpi , na testu korozije/erozije usled kavitacije Glacelelf Autosupra pokazuje rezultat 8/10 koje zahtevaju ASTM D 3306 i D 4985.

Optimizovane fizičko hemijske osobine Aditivi u GLACELF AUTOSUPRA-u obezbeđuju rezervnu alkalnost neutrališu kiseline nastale sagorevanjem gasova,
Otpornost na penušanje ( nestabilnost usled nastale pene ) , kompatibilnost sa tvrdom vodom maksimalne tvrdoće 40oF.

GLACELF AUTOSUPRA je kompatibilan sa zaptivkama i bojom.
Rashladni fluidi dobijeni sa GLACELF AUTOSUPRA su takođe inertni na elastomerne zaptivke i boje.
Rashladne tečnosti na bazi monoetilen glikola su hemikalije koje predstavljaju otpad koji moraju da odlažu specijalizovane kompanije.

Proizvođač:
Total
Vrsta ulja i tečnosti:
Antifrtiz
Zapremina:
1 L

Nisu pronađeni članci

Napišite komentar
  • Pokušavamo da budemo što precizniji u opisu proizvoda, ali ne garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
  • Cene su sa uračunatim PDV-om.